Kardiologija: Elektrokardiografske metode u svakodnevnoj praksi - Poliklinika Fleur

Kardiologija: Elektrokardiografske metode u svakodnevnoj praksi

Hemeroidi u trudnoci
Hemoroidi tijekom i nakon trudnoće
15. ožujka 2018.
HPV dijagnoza i lijecenje
HPV infekcija kod žena
27. ožujka 2018.
U ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine predstavljen je udžbenik "Elektrokardiografske metode u svakodnevnoj praksi", autora našeg kardiologa prof. dr. sc. Hrvoja Pintarića i suradnika.

Sveučilišni udžbenik nastao je iz potrebe studenata stomatološkog i medicinskog fakulteta te studenata zdravstvenih veleučilišta, za praktičnim štivom o EKG metodama sa primjerima iz svakodnevne prakse prof. dr. sc. Pintarića i 15 koautora.

U izradi udžbenika uključena su praktična znanja svih autora, razmišljanja i načela terapijskog liječenja te primjeri elektrokardiograma iz vlastite prakse.
Prof. dr. sc. Hrvoje Pintarić dio je tima liječnika Poliklinike Fleur gdje vodi specijalističke kardiološke preglede i konzultacije za žene i muškarce a posebno područje rada i interesa profesora je sportska kardiologija i pregledi sportaša. Prvi puta u Hrvatskoj, zajedno s prof. dr. sc. Pintarićem predstavili smo i kardiogionometriju, koja - rano, brzo, jednostavno i pouzdano - otkriva koji je uzrok boli u prsima te je posebno namjenjena ženama.