Laserska labioplastika | Korekcija stidnih usana | Poliklinika Fleur

Korekcija stidnih usana

Brojne žene rađaju se s većim ili nepravilnim malim usnama, a kod nekih se to može razviti nakon poroda, ginekoloških operacija ili prirodnim procesom starenja. Psihološki, izgled malih usana može uzrokovati osjećaj nezadovoljstva i pridonijeti gubitku samopouzdanja, ali i uzrokovati smetnje kao što su iritacija, nelagoda kod nekih sportova, kronične uroinfekcije, bolan spolni odnos.

Prekomjerno razvijene stidne usne nisu samo estetski nedostatak, one zahtjevaju i viši stupanj higijene, osobito tijekom razdoblja mjesečnice.

Za odstranjivanje tkiva upotrebljava se radiofrekvencija ili laser. Povećane ili hipertrofirane labije klasificiraju se obično u tri stupnja i to:

  • prvi stupanj, labija je široka 2 cm izmjereno od lateralnog ruba malih labija do velikih labija prema medijalno,
  • drugi stupanj kada je širina između 2-4 cm,
  • treći stupanj kada nadilazi 4 cm.
Međutim, većina prihvaća da su labije hipertrofirane ako je udaljenost od lateralnog ruba male labije prema medijalno 4 cm i više. Zadnjih pet godina osobito se bilježi porast broja ove operacije u Americi i Engleskoj, a liječnički tim Poliklinike Fleur predan je u donošenju istovjetnih najsuvremenijih metoda i dostignuća upravo u Hrvatsku.

Dr. sc. Ivana Pentz


Pojava lasera unijela je novine u načinu obavljanja korekcija u izgledu malih labija. Korekcija malih labija pomoću frakcijskog CO2 lasera obavlja se u gotovo beskrvnom operativnom polju, te tijekom zahvata nije potrebna hemostaza, dok dobra prokrvljenost genitalnog područja osigurava vrlo brzo cijeljenje, bez primjetnih ožiljaka.

Prednosti lasera nad kirurškim zahvatom su i točnija linija urezivanja, te apsolutna sterilnost, zbog čega nije potrebna naknadna antibiotska terapija. Vrijeme operacije i razdoblja oporavka značajno je manje.
Obratite nam se s povjerenjem

Nazovite nas telefonski na +3851 3764 246 ili pošaljite upit putem online obrasca u nastavku stranice


Ne odgađajte zdravlje

Pošaljite upit


    Kontakt