Posebno poglavlje u životu svake žene predstavljaju porod i porođajne traume, ginekološke operacije pri kojima se odstranjuju maternica i jajnici, ali i uzimanje antiestrogena u okviru liječenja nekih malignih bolesti, kao što je to rak dojke, te sama menopauza. Svaka od ovih životnih faza donosi sa sobom neke neželjene posljedice:

  • svrbež i peckanje vanjskog spolovila i vagine,
  • suhoća i pucanje kože,
  • urinarna inkontinencija,
  • slabost i gubitak elastičnosti vaginalne sluznice,
  • promjene pH vagine i sklonost vaginalnim infekcijama,
  • bolnost prilikom spolnog odnosa.
Upala i bol prisutna je svakodnevno, ali vrlo često mi i dalje ništa ne poduzimamo.
Svi ti simptomi mogu se uspješno ukloniti ili ublažiti metodom MonaLisa Touch.

MonaLisa Touch - Pomlađivanje vulvovaginalne regije laserom


Sve je više žena koje pokušavaju aktivno riješiti svoje ginekološke poteškoće, svjesne činjenice da će im to pomoći u poboljšanju opće kvalitete života ali i odnosa s partnerom. Laserska fototerapija Mona Lisa Touch suvremena i jedinstvena je metoda pomlađivanja vulvovaginalnog područja koja omogućuje i manja vanjska preoblikovanja izgleda genitala koje su promijenjene nakon poroda ili slično. Metoda je vrlo sigurna, bezbolna, neinvazivna, osobito u usporedbi s nekim tradicionalnim postupcima (kirurgija i farmakološki pripravci). Vulvovaginalno područje osjetljivo je na promjene razine estrogena koje se događaju u postmenopauzi, ali i u generativnoj dobi žena, osobito nakon porođaja ili kod dugotrajne primjene hormonskih kontraceptiva. Osim svrbeža i pečenja vanjskog spolovila, prisutna je suhoća uz slabost i gubitak elasticiteta što vrlo često ima za posljedicu i bolnost pri spolnom odnosu. Svi ti simptomi mogu se uspješno ukloniti ili ublažiti metodom Mona Lisa Touch.

Sonda koja oslobađa lasersku svjetlost nježno se umeće u vaginu, zagrijavajući dublje slojeve potiče povećanje protoka i proizvodnju novog kolagena, vezuje velike količine vode pa tako osim poboljšanja elastičnosti povećava vlažnost tog područja. S obzirom na to da se radi o frakcijskom CO2 laseru, terapijski učinak se postiže na točno određenim dubinama u tkivu dok površina ostaje gotovo netaknuta. Sluznica se točkasto tretira pri čemu preostali dio sluznice ostaje netaknut i služi za oporavak što je najveća prednost ovog postupka, kako za rezultate tako i za sigurnost pacijentica. Vanjsko područje genitala (vulva) tretira se posebnim nastavkom na koži koja ostaje netaknuta dok se terapijski učinak postiže zagrijavanjem dubljih slojeva ispod površine kože potičući poboljšanje cirkulacije i proizvodnje novog kolagena koji veže velike količine vode. Već nakon mjesec dana od prvog tretmana tretirano područje je vidljivije nategnutije i počinje se ispunjavati novim kolagenom. Obično se rade tri uzastopna tretmana u razmaku od mjesec dana, a po potrebi ponavlja se po jedan tretman godišnje. Naziv metode Mona Lisa Touch objašnjava zagonetni smiješak žena nakon ovog tretmana, jer jamstvo i ambicija Poliklinike Fleur je postojanost vaše sreće i zadovoljstva.


Preoblikovanje vanjskih genitala (usana) laserom


Neinvazivno blago preoblikovanje usana zagrijavanjem kože odnosno potkožnog tkiva radi se CO2 laserom metodom Mona Lisa Touch ili radiofrekvencijskim uređajem Ellman sa Pelleve dodatkom. Razlike u tretmanu su minimalne, osim što laserski tretman traje kraće u odnosu na jedan tretman radiofrekvencije. U oba slučaja potrebno je napraviti 3-4 tretmana u razmaku od jednog mjeseca. Rezultati su već vidljivi nakon jednog ili oba tretmana.


Izbjeljivanje vulve laserom


Hiperpigmentacija vanjskog spolovila, koja se često događa nakon depilacije ili nakon trudnoće, nekim ženama predstavlja problem te se može uspješno riješiti laserskom fototerapijom MonaLisa Touch. Tretman se radi posebnim nastavkom, neinvazivan je i bezbolan. Ponavljaju se tri tretmana u razmaku od mjesec dana.

Izbjeljivanje vulve laserom posljednji je trend u svijetu, o kojemu se puno pričalo na prvom kongresu ginekološke estetike u Rimu, na kojemu je sudjelovala i naša dr. Pentz

Pomlađivanje vulvovaginalnog područja radi se prvenstveno u svrhu liječenja vaginalne suhoće, gubitka elasticiteta i urinarne inkontinencije, ali i za obnavljanje i poboljšanje seksualne funkcije nakon poroda i u menopauzi.

Konzultirajte se s našim ginekolozima