Dječja i adolescentna ginekologija - Poliklinika Fleur
Dječja i adolescentna ginekologija vrlo je specifična. Znanje i iskustvo u tretiranju ove najosjetljivije grupe malih pacijentica zahtijeva ne samo poznavanje ginekologije i embriologije, već endokrinologije i psihologije.

Ginekološko i psihoseksualno zdravlje te reproduktivni potencijal ove specifične grupe malih pacijentica moraju biti zaštićeni kvalitetnom i visokostručnom dijagnostikom i liječenjem. Važno je naglasiti da se ginekološki pregled djevojčica razlikuje od standardnog ginekološkog pregleda.

Ginekološki pregled djevojčica izvodi se ultrazvučnim pregledom preko trbuha. Djevojčica će tada dobiti sliku o svojim spolnim organima, njihovu izgledu i položaju, što će joj olakšati razumijevanje njihova funkcioniranja. Liječnik će dobiti uvid u eventualna odstupanja u fiziologiji menstrualnog ciklusa ili mogućoj patologiji spolnih organa.

Uz prvi posjet ginekologu nakon prvih nekoliko menstruacija, postoje i određene situacije koje ne treba zanemariti i nužno je odvesti dijete na pregled.

U poliklinici Fleur, pregled djevojčica i adolescentica, izvodi isključivo dr.sc.Ivana Pentz, koja posjeduje bogato dvadesetogodišnje iskustvo u tom području, od čega deset godina vodeći ambulantu za dječju i adolescentnu ginekologiju.

Neki od najčešćih razloga posjeta ginekologu u dječjoj i adolescentnoj dobi:

Obratite nam se s povjerenjem

Nazovite nas telefonski na +3851 3764 246 ili pošaljite upit putem online obrasca u nastavku stranice


Ne odgađajte zdravlje

Pošaljite upit


    Kontakt