Dr. Pentz na međunarodnom ginekološkom kongresu u Firenzi - Poliklinika Fleur

Dr. Pentz na međunarodnom ginekološkom kongresu u Firenzi

Laser u ginekologiji – Laserska fototerapija
9. veljače 2018.
Hemeroidi u trudnoci
Hemoroidi tijekom i nakon trudnoće
15. ožujka 2018.

Dr. Pentz sudjelovala je na 18. Međunarodnom kongresu o ginekološkoj endokrinologiji, održanom u Firenzi od 07.-10.03.2018. Kongres se održava u organizaciji Međunarodnog društva ginekološke endokrinologije ISGE.

ISGE, neprofitna organizacija osnovana 1986. godine radi na promicanju znanosti i istraživanja u svim aspektima ginekološke endokrinologije i komunikacije među znanstvenicima zainteresiranim za ove teme.

Neke od najvažnijih tema kongresa bile su ginekološka endokrinologija i budućnost ženskog zdravlja. Posebni simpoziji bili su posvećeni poremećajima u menstrualnom ciklusu, od adolescentica do žena pred menopauzu te najčešćim zloćudnim bolestima od kojih žene obolijevaju: rak dojke i rak grlića vrata maternice.

Pozitivno se raspravljalo o hormonskom nadomjesnom liječenju za koje nebi trebalo biti više vremenskog ograničenje kod upotrebe i da je ono kod nekih indikacija stvarno nezamjenljivo.

Okupljeni liječnici razgovarali su o liječenju neplodnosti. Tema je bila neplodnost uzrokovana hipotalamičkom amenorejom, sindromom policističnih jajnika, debljinom i bolesti štitnjače te važnosti multidiscipliniranog pristupa kod ovih stanja.
Vitamin D već je godinama poznat i prepoznat po svojoj važnosti za zdravlje kostiju i homeostazu kalcija. Posljednjih godina sve se više pozornost skreće na važan utjecaj vitamina D na reproduktivnu fiziologiju. što je bila i jedna od tema u sklopu kongresa.
Na ovogodišnjem 18. Međunarodnom kongresu okupilo se više od 2.300 liječnika iz cijelog svijeta koji su imali prilike sudjelovati na više od 500 prezentacija i simpozija.

Imali smo prilike razmijeniti iskustva s kolegama iz cijelog svijeta i biti u toku sa suvremenim dostignućima i recentnim istraživanjima iz područja ginekološke endokrinologije kako bi pacijenticama naše Poliklinike Fleur u svakom trenutku mogli pružiti najbolju uslugu i skrb o njihovom ginekološkom zdravlju.