ginekolog Ivana Pentz

Prošli vikend u Zagrebu u hotelu Dubrovnik održan je međunarodni skup o zdjeličnoj patologiji kod žena. 

Naša dr. Ivana Pentz bila je pozvana da sudjeluje na dva nova i zanimljiva panela na temu spolna disfunkcija žena i ginekološka kozmetologija. U diskusijama su, osim naše ginekologinje, sudjelovali dermatolozi, psiholog i fizijatar.

Naša doktorica je rekla da žene u peri- i postmenopauzi mogu imati problema sa seksualnosti zbog hormonskih promjena koje prate tu dob te uzrokuju suhoću rodnice, gubitak elasticiteta, inkontinenciju, debljanje. Nasreću, moderna medicina danas nudi cijeli niz preparata i tretmana kojima se mogu riješiti navedeni simptomi, pa je doktorica tako navela neke novije mogućnosti riješavanja navedenih simptoma kao što je upotreba specijanih lasera u ginekologiji.
Na kraju je dodala da je od hormonske razine puno važniji blizak partnerski odnos.

Što se tiče ginekološke kozmetologije, naša doktorica je naglasila da ne treba miješati estetiku sa zdravljem i potrebom žena za dobrom kvalitetom života u svakoj dobi, pa jednako tako je spomenula da se zahvatima i tretmanima koji se rade u tom području ne treba protiviti, ali treba ostati odmjeren i kritičan, sve u svrhu dobrobiti žena.